Madársóska – Ehető növények

A madársóska tápláló ehető gyomnövény.

A madársóska az egyik kedvenc ehető vadnövényem. Sóska íze van, és reggeli salátában is felhasználhatod.
Az egész országban megtalálható.

Ha nyitva tartod a szemed, mindenütt megtalálhatod.

A madársóska latin neve oxalis.
Sok különféle fajta létezik. Néhányuknak fehér virágai vannak, másoknak sárga vagy rózsaszínűek.
Magyarországon szabadon a sárgák fordulnak elő leggyakrabban.

A madársóska magas C-vitamin-tartalommal rendelkezik, szintén tartalmaz A-vitamint, és szintén magas oxálsavval rendelkezik.😊

Szeretem csak úgy magában is megenni. És ez az egyik kedvenc saláta-összetevőm.
Mind a levelek, mind a virágok ehetőek.😉

Sőtt, New Yorkban az egyik puccos étteremben salátába teszik. Itthon pedig gyomként tekintünk rá. 😁
Az édesített madársóskából pedig teát is készítenek. Azt mondják, hogy olyan íze van, mint a limonádé.
Még nem próbáltam, de biztosan ki fogom.
Egyesek pedig sörkészítésben használják fel ízesítéshez.

Hogyan lehet azonosítani?

Három szív alakú levele van. Mivel mindegyik száron három levél van, ezért néha összekeverik a lóherevel.☘
Minden levélnek van egy középső gyűrődése.☘
A levelek általában zöldek.☘

De ha biztosra akarsz menni, akkor Google -> Madársóska 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük